top of page

Aleš Rendla Sextet

Aleš Rendla: "Skupina se je oblikovala ob nastajanju moje prve samostojne plošče z naslovom Zgodbe. Glasba ki je plod zadnjih deset let mojega glasbenega udejstvovanja se trudi nadaljevati tradicijo originalne Slovenske  glasbe začete v skupinah Begnadrad in Quatebriga. Nekatere skladbe so direktne reminiscence in spomini na delovanje v teh skupinah; druge pa spet napisane pod vtisom določenih ljudi ali dogodkov, ki so me spremljali na moji glasbeni poti. Vse skladbe so avtorske  in se  kljub opaznim vplivom jazza, fusiona in etna, želijo izogniti natančni stilski opredelitvi. Skupna jim je le dokaj svobodna forma, ki glasbenikom  omogoča čim bolj pristno improvizacijsko komuniciranje..Osnovni namen mojih skladb je omogočiti  preseganje zgolj šablonskega preigravanja  in osvobajanje več pozitivnega, ustvarjalnega duha ,ki je ob tenkočutni publiki lahko izhodišče za preskok v novo kvaliteto.
V skupini sem zbral same odlične slovenske glasbenike srednje in mlajše generacije. Prepričan sem, da jih bo skozi  glasbo publika lahko spoznala v novi, do sedaj še ne videni luči.
Njihove privatne zgodbe in občutja sem skušal vključiti v tkivo glasbe, ki, čeprav  absolutna,vedno tudi dopušča množico različnih interpretacij in razlag.
Skratka mislim, da je glasba toliko inspirativna, da vsak poslušalec iz naše zgodbe lahko ustvari svojo."

ALEŠ RENDLA, bobni. Po končani Gimnaziji Vič v Ljubljani si je glasbeno izobrazbo pridobil na Hochschulle für Musik und Darstellende Kunst v Gradcu  in na Berklee College of Music v Bostonu. Od leta 1992 je stalni član Big Banda RTV Slovenija.

JOŠT DRAŠLER, bas. Študiral na Konzervatoriju v Klagenfurtu pri prof. Uli Langtaler in na Filozofski fakulteti v Ljubljani na oddelku za muzikologijo. Igral je z mnogimi glasbeniki: Herb Robertson, Sabar Mateen, Giovanni Maier, Evan Parker…

JANI MODER, kitara. Diplomiral iz jazz in klasične kitare na Konzervatoriju v Celovcu. Študiral je tudi na  Berklee College of Music v Bostonu  pri prof. Mike Goodrick, Joe Lovano in Hal Crook. Je tudi vodja svoje lastne zasedbe.

VID JAMNIK, vibrafon. Leta 2012 diplomiral na Deželnem konzervatoriju za glasbo v Celovcu.  Svoje znanje je izpopolnjeval na Jazz institutu v Berlinu pri Davidu Friedmanu, trenutno  študent v on-line razredu vibrafonista Garya Burtona na Berklee College of Music v Bostonu.

PRIMOŽ FLEISCHMAN, saksofon, flavta. Po končani srednji glasbeno šoli je diplomiral na AG v Ljubljani, nato študiral na Berklee College of Music v Bostonu. Kot solist nastopa v Big Band RTV Slovenija, Slovenska filharmonija, Simfonični orkester RTV Slovenija.

BLAŽ TRČEK, saksofon, bas klarinet. Po  zaključenem študiju v avstrijskem Gradcu  je od leta 2002 zaposlen v Big Bandu RTV Slovenija na mestu bariton saksofonista. Bil je član mnogih zasedb: Gleisdorf Big Band, Franz Shober Big Band, Fool Cool Jazz Orchestra …

bottom of page