top of page

 

E-mail:      vidjamnik(at)yahoo.com

 

Phone:     +386 40 814 678 (SI)

                  +1 (646) 702-3901 (US)

Kratka biografija
 
VIBRAFONIST / SKLADATELJ

G. Jamnik je eden izmed najbolj talentiranih mladih glasbenikov, ki sem jih spoznal v mnogih letih

- Gary Burton, vibrafonist in pedagog

Vibrafonist Vid Jamnik se je z jazzom prvič srečal pri enajstih letih pod mentorstvom legendarnega jugoslovanskega jazz glasbenika Boška Petrovića. Kmalu je pričel nastopati široma sveta s priznanimi glasbeniki in zasedbami, kot so Jimmy Cobb, John Riley, Georgie Fame, Jim Rotondi, Stefan Milenkovich, Gianni Basso, Duško Gojković in JM Jazz World Orchestra pod vodstvom Luise Bonille.

 

Ob svojem kvartetu Urgent Detergent je tudi vodja pionirskega projekta Viva Jazz Forma, ki prepleta zvoke jeklenih skulptur z jazzom in elektronsko glasbo, združujoč vizualna in glasbena svetova, ter sodeluje z modno znamko Just A Corpse. Leta 2014 je izdal prvenec z naslovom Last Minute! pri založbi Alessa Records, leta 2022 pa duo album Rajska Ptica z vokalistko Ajdo Stino Turek pri založbi ZKP RTV Slovenija.

 

Leta 2012 je diplomiral na Koroškem deželnem konservatoriju za glasbo v Celovcu. Po priporočilu velikana vibrafona, Garyja Burtona, je s študijem nadaljeval na Berklee College of Music v Bostonu, ZDA. Tam se je učil pri profesorjih, kot so Terence Blanchard, George Garzone, Ed Saindon, Kenny Werner in Ralph Peterson, ter diplomiral leta 2018. Leta 2022 je magistriral na Manhattan School of Music v New Yorku, kjer je študiral z Joeom Lockom, Joelom Rossom, Stefonom Harrisom, Mikom Morenom in Miguelom Zenónom.

 

Vid Jamnik je Balter Mallets Artist.

Vid Jamnik
Projekti
Uradne fotografije
Vid Jamnik_Gaia Petrelli Wilmer_thumb.jp
Vid Jamnik_Gaia Petrelli Wilmer_2_thumb.
Vid Jamnik_Gaia Petrelli Wilmer_4_thumb.
Vid Jamnik_Gaia Petrelli Wilmer_1_thumb.
Vid Jamnik_Gaia Petrelli Wilmer_3_thumb.
Vid Jamnik_Gaia Petrelli Wilmer_5_thumb.
bottom of page